NOVI SVET TRAŽI NOVE IDEJE

Predsednica Argentine Kristina Kirhner kaže da na nedavnom samitu G20 u Kanu nije čula „ni jednu novu ideju“ za rešavanje svetske krize. Velike sile G20 su početkom novembra u Kanu pokušale da se pokažu kao jedinstven front protiv dužničke krize i „lančane reakcije“ koju uznemirenje tržišta zbog Grčke može izazvati u svetskoj ekonomiji.

„Tema samita u Kanu bila je: Novi svet – nove ideje“, rekla je Kirhner na sastanku sa industrijalcima u Buneos Ajresu. „Novi svet, to je tačno, ali nisam čula ni jednu novu ideju“. „Tu leži jedan od problema sa kojima se danas suočava svet“, rekla je ona: „Pokušavamo da nove probleme rešimo po starim receptima“. Kirhner je, međutim, odala priznanje svojoj brazilskoj koleginici: „Zista mi se dopao govor Dilme Rousef“, rekla je ona. „To me je podsetilo da objasnim šta je Brazilu i Argentini donela neoliberalna politika 1990-ih godina“.

Izvor: Tanjug, B92.net  23.11.2011.

O boreformf
Blog boreformf - BorskiEkonomskiForum MedijaFokus, je nezavisan forum koji afirmiše savremene javne vrednosti i društveno ekonomski fokus medija.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: