DA IMAMO ELITU MOŽDA BI NEŠTO I REKLA

Naše društvo se do srži prozlilo od svih silnih frustracija koje vešto podgrevaju naša bedna država kao i naša jadna, izgubljena crkva okorela u „vrednostima“ koje su samo njima i njihovim sledbenicima jasne. Naše školstvo podučava našu decu kako da budu nova generacija frustriranih nacionalista s ruba Evrope, naši „intelektualci“ su i dalje oni zli ali žilavi starci iz SANU i Udruženja književnika, a društvo koje ima takvu državu i takvu crkvu i takvo školstvo, te takve „intelektualce“ i ne može da očekuje mnogo toga dobrog u budućnosti. Čini se, zaista, da ništa u ovom društvu nije usmereno na to da se jednog dana, kao njegovi građani, osetimo bolje, kaže pisac Vladimir Arsenijević.

Zašto su političke elite u Srbiji potrošile previše vremena i ideja na rešavanje kosovskog pitanja i dovele nas pred novu istorijsku raskrsnicu?

Pa zato što igraju neku svoju političku ziher-partiju i ni najmanje ih ne interesuje koliko će to zapravo koštati građane, samo ukoliko oni uspeju u svojoj nameri da izvedu svoju fintu onako kako su zamislili. I Evropa i Kosovo, to je sama suština te njihove „lukave“ finte. Politički sinkretizam uvek skupo košta, a u našem slučaju on je nasleđen kao vreli krompir koji je Milošević, odlazeći u Hag, veselo izručio nespremnim novim vlastima Srbije.

Ipak, činjenica je da su se neke stvari promenile od Miloševićevog vremena?

Sve što se događalo od 2000. godine do danas ukazuje na sušti jad političkih rešenja i odluka naše nove političke klase nekadašnjih opozicionih političara od kojih smo tokom čitavih devedesetih toliko mnogo očekivali. A sve što smo od njih dobili jeste jedna bedna decenija krajnjeg izneveravanja i kidanja svih naših nada i očekivanja. Šokiran sam da naši političari i dalje bez ikakvog vidnog srama izlaze pred građane, kao da to naše potpuno društveno srozavanje nije njihova direktna odgovornost.

Autor: A.Nikolić, Izvor: Blic online 20.11.2011.

O boreformf
Blog boreformf - BorskiEkonomskiForum MedijaFokus, je nezavisan forum koji afirmiše savremene javne vrednosti i društveno ekonomski fokus medija.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: